Svijet

Међусобни обрачуни Палестинаца: 6 мртвих

КАЛКИЛИЈА - У сукобима на Западној обали између палестинске полиције и припадника групе Хамас погинуло је шест особа, рекли су званичници безбједности.


Међу погинулима су тројица палестинсих полицајаца лојалних предсједнику Махмуду Абасу. Полицајци су покушали да ухапсе борце Хамаса, који су били у једној кући у граду Калкилија када је почела пуцњава, рекли су званичници.

У сукобима су погинула два борца Хамаса, као и један цивил, власник куће у којој је дошло до сукоба.

Портпарол Хамаса Абу Обеиде осудио је "злочин који су починиле банде и сарадници" Палестинске управе и најавио "сурову одмазду".

Крвопролића између Фатаха и Хамаса била су уобичајена у Појасу Газе док Хамас није преузео контролу над овом територијом прије двије године и протјерао своје противнике.

Међутим, данашњи сукоби су најгори унутрашњи сукоб посљедњих година на Западној обали, гдје је Израел задржао контролу, али дозвољава влади Абаса одређену управу у неким градовима и руралним подручјима.

Сукоб Хамаса и Фатаха отежао је мировне напоре са Израелом као и допремање хуманитане помоћи Гази, након израелске троседмичне офанзиве против Хамаса почетком године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog