Svijet

У Бугарској смјене због рођендана

СОФИЈА - Бугарски премијер Сергеј Станишев смијенио је замјеника министра унутрашњих послова Румена Андрејева, јер је присуствовао рођенданском слављу на Дана жалости због трагичног инцидента код Јамбола.


Андрејев је присуствовао слављу, које је поводом свог рођендана организовао Венцислав Рангелов, начелник службе за контролу опасних материја при бугарском МУП-у, а његову смјену предложио је бугарски министар унутрашњих послова Михаил Миков.

Остали припадници полиције који су учествовали на прослави у ресторану у Софији биће накнадно кажњени.

Синдикат полиције најавио је да ће Рангелова искључитити из синдикалне организације.

Рангелов је замјеник предсједника синдикалне подружнице полиције у Софији.

"Недопустиво је да се на Дан националне жалости због трагичног инцидента код Јамбола високи полицијски званичници, бизнисмени и спортисти бучно забављају уз пјесме српске звијезде Мирослава Илића", наводи се у саопштењу синдиката.

Бугарска Влада прогласила је 29. мај Даном националне жалости, јер је дан раније аутобус прегазио групу пјешака који су ишли на прославу вјерског празника, Спасовдана, на врху Бакаџик код Јамбола, у југоисточној Бугарској.

У несрећи је погинуло 17 људи, троје теже, а десетак лакше повријеђено.

Због ове несреће премијер Станишев је прекинуо предизборну кампању поводом избора за европске посланике 7. јуна и парламентарне изборе 5. јула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog