Svijet

Аустралија: Индијски студент избоден шрафцигером

СИДНЕЈ - Аустралијски премијер Кевин Рад осудио је данас низ напада на индијске студенте у Аустралији.


Индијски студенти наводе да су напади у Мелбурну, након којих је један студент теже повријеђен убодима шрафцигером, мотивисани расном мржњом. Полиција је саопштила да су напади расно мотивисани али и да је могуће да су се "студенти задесили у погрешно вријеме на погрешном мјесту".

Напади су постали и дипломатско питање након што је индисјки премијер Манмохан Синг изразио забринутост током телефонског разговора са шефом аустралијске владе.

"Осуђујемо и жалимо због ових напада. То су бесмислени чинови насиља. Рекао сам премијеру Сингу да су више од 90.000 индијских студената, колико их тренутно има у Аустралији , добродошли гости", рекао је Рад.

Полиција из аустралијске државе Викторија саопштила је да је су разбијене демонстрације индијских студената у Мелбурну.

Јуче је више хиљада демонстраната протестовало у Мелбурну због насиља над индијским студентима.

Према наводима полиције, у центру Мелбурна окупило се између 2.000 и 3.000 демонстраната, али на телевизијским снимцима се може видети много већи број учесника мирне протестне шетње коју су организовала удружења индијских студената.

У Мелбурну су током протекле седмице петорица индијских студената избодена ножевима и претучена у два одвојена инцидента.

Једна од жртава тог напада Сраван Кумар Тертала и даље је у критичном стању у мелбурншкој болници. Он је на једној забави убоден шрафцигером.

Други студент је, почетком мјесеца, претучен и опљачкан у возу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog