Svijet

Звршене НАТО вјежбе у Грузији

ТБИЛИСИ - У Грузији су данас окончане контроверзне војне вјежбе НАТО, које је Тбилиси оцијенио као успјешне, упркос унутрашњим превирањима и незадовољству Русије.


"Упркос напетој политичкој ситуацији, Грузија је успјела да успјешно испуни обавезе у оквиру партнерства са НАТО ", изјавио је замјеник предсједника Владе, Ђорђи Барамидзе.

Вјежбе су одржане упркос политичкој нестабилности, протестима присталица опозиције и захтјевима да предсједник Михаил Сакашвили поднесе оставку.

Русија је бурно реаговала и оштро се успротивила амбицијама Грузије да уђе у чланство Алијансе. Двије земље прошле године су ратовале због отцијепљене груузијске области Јужне Осетије.

Сакашвилијеви домаћи противници оптужују га да је лоше руководио ратом и да је постао аутократа од када је дошао на власт послије ружичасте револуције 2003. године.

Дан прије почетка НАТО вјежби, Грузија је објавила да је смирила побуну у једној војној бази изван Тбилисија. Грузија је оптужила Русију да стоји иза побуне, а Москва је одбацила те тврдње као "неразумне".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog