Republika Srpska

Скупштина нас и званично задужила

БАЊА ЛУКА - Народна скупштина Републике Српске усвојила је одлуку о прихватању задужења РС код Свјетске банке - Међународне асоцијације за развој и Међународне банке за обнову и развој по другом пројекту за управљање чврстим отпадом у укупном износу од 18.000.000 долара.


Министар финансија РС Александар Џомбић рекао је посланицима да се овом одлуком прихвата задужење РС према Међународној асоцијацији за развој у износу од 6.750.000 америчких долара и Међународној банци за обнову и развој од 11.250.000 америчких долара.

Џомбић је рекао да су та кредитна средства намијењена за реализацију другог пројекта за управљање чврстим отпадом , који представља наставак успјешне сарадње са Свјетском банком започете 2002. године кроз основни кредитни аранжман којим је финансиран пројекат управљања чврстим отпадом у износу од шест милиона долара за РС.

Он је истакао да је тај кредитни аранжман 2005. године проширен додатним средствима у износу од 2,5 милиона долара.

Народна скупштина РС разматрала је данас и Информацију о одлукама о помиловању у 2008.години, у којој се наводи да је од 220 достављених извјештаја о молбама за помиловање осуђених лица предсједник РС помиловао 35 осуђеника.

Образлажући посланицима Информацију, генерални секретар у Кабинету предсједника РС Миле Дмичић рекао је да је од тог броја помилованих 14 лица дјелимично ослобођено од извршења правоснажно изречене казне затвора, док су четири лица ослобођена од даљег издржавања правоснажно изречене казне затвора.

Дмичић је рекао да се помиловање односи и на једно осуђено лице којем је остатак неиздржаног дијела казне замијењен условном осудом, за десет осуђених лица којима је правоснажно изречена казна затвора замијењена условном осудом, док је за шест осуђених лица одређено брисање осуде.

Он је подсјетио да је чланом 20 Закона о помиловању РС прописано да једном годишње предсједник РС обавјештава парламент РС о одлукама о помиловању донесеним током претходне календарске године.

Народна скупштина РС именовала је Игора Видовића, за члана Управног одбора Радио-телевизије РС из реда хрватског народа.

Након што је апсолвиран дневни ред, предсједник парламента РС Игор Радојичић закључио је 30. сједницу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog