Republika Srpska

Глухаковић би штитио трговце унитаризмом

САРАЈЕВО - Министар трговине и туризма Републике Српске (РС) Предраг Глухаковић сматра да је на нивоу БиХ неопходно начинити стратегију да би се домаћи трговци заштитили од све веће најезде страних трговачких ланаца који пласирају страну робу.


"Неопходно је то регулисати кроз законске пројекте на нивоу БиХ пошто је ријеч о јединственом тржишту. РС ради своју властиту стратегију развоја, док је Федерација БиХ такође близу краја тог документа. Имамо, практично, два различита простора, а имамо јединствени трговачки простор", изјавио Глухаковић.

Говорећи о резултатима манифестације "Дани трговине БиХ 2009" у Витезу, Глухаковић је истакао да је покренуто неколико битних питања, као што је заштита границе када је ријеч о питању инспекцијског надзора и о раду Граничне полиције.

"Има неколико великих порозних простора, кроз које улази роба сумњивог квалитета", указао је министар трговине и туризма РС.

Он је најавио да ће за 10 до 15 дана бити одржана велика конференција која ће се бавити питањима заштите домаће производње.

"Сматрам да тако велика конференција може дати далеко више резултата него ова (у Витезу) која је била свечарског карактера, али је отворила нова питања на нивоу РС, ФБиХ, али и Савјета министара БиХ", истакао је Глухаковић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog