Društvo

Желимир Барић остаје предсједник Врховног суда РС

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет БиХ, именовао је Желимира Барића за предсједника Врховног суда Републике Српске, а Амира Јагањца за предсједника Врховног суда Федерације БиХ.


Новак Ковачевић именован је за главног тужиоца у Окружном тужилаштву Бијељина, Милорад Дебељевић за његовог замјеника, док је Слободанка Гаћиновић именована за главног тужиоца у Окружном тужилаштву Требиње.

ВСТС је на редовној сједници, која је одржана данас и јуче у Сарајеву, именовало Тихомира Јурку и Алму Тирић за замјенике главног тужиоца у ФБиХ, саопштено је из ВСТС БиХ.

Асим Џафић именован је за главног тужиоца у кантоналном Тужилаштву Бихаћ, а Војислав Пушац и Фадила Амиџић за његове замјенике.

Сенад Даутовић именован је за главног тужиоца у кантоналном Тужилаштву Травник, Весна Ћавар на позицију замјеника главног тужиоца у кантоналном Тужилаштву Широки Бријег, Драган Поповић на позицију замјеника главног тужиоца у кантоналном Тужилаштву Травник и Фуад Прљача на мјесто судије у Општинском суду у Великој Кладуши.

При доношењу Одлуке о именовању ВСТВ БиХ узео је у обзир критеријуме као што су - стручно знање, радно искуство и радни резултати; стручна способност заснована на досадашњим резултатима у каријери; способност да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављају дужности у оквиру функције за коју се пријављује; однос са радним колегама, понашање ван посла, професионална непристраност, углед и искуство на руководећим пословима - наводи се у саопштењу из ове институције.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog