Društvo

За три мјесеца 30 мртвих у саобраћају, пола од тога у БЛ

БAЊA ЛУКA - У Републици Српској у прва три мјесеца, због вожње у алкохолисаном стању догодило се 106 саобраћајних несрећа, док је на друмовима Српске за 90 дана погинуло 30 и теже повријеђено 141 лице, подаци су МУП РС.


"Највише несрећа - 647 током прва три мјесеца ове године, ипак је било због неприлагођене брзине. Неправилно управљање возилом у саобраћају проузроковало је 554 несреће, а непоштовање првенства пролаза 266 саобраћајки", рекли су у Министарству унутрашњих послова РС.

У МУП РС истичу да је ове године, ако се пореде подаци прва три мјесеца прошле, број саобраћајних несрећа мањи за 123, а број погинулих за троје.

Највише саобраћајних несрећа у прва три мјесеца било је у Бањој Луци - 1.223. У њима је живот изгубило 14, а тешко повријеђено 109 лица.

Према статистичким подацима, на друмовима РС током прошле године било је више од седам хиљада саобраћајних несрећа, у којима је погинуло више од 120 људи, док је због неприлагођене брзине било 2.377 саобраћајних несрећа.

Једино је нејасно, што се наша полиција бори против ове статистике једино малтретирањем грађана "рутинским контролама", које почињу реченицом: "Је л' све исправно?".

Све су прилике да у држави има покоја марка за едукативне кампање.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog