Društvo

Сарајево: Конференција о заштити интелектуалног власништва

САРАЈЕВО - У Сарајеву ће данас бити одржана Конференција о заштити интелектуалног власништва, а добродошлицу тужиоцима, припадницима агенција за провођење закона и пословним представници из цијелог Балкана на свечаном отварању пожељеће амбасадор САД у БиХ Чарлс Инглиш.


У саопштењу из америчке Амбасаде наводи се да је заштита интелектуалног власништва од кључног значаја за технолошке иновације, економски раст и одрживи развој региона, а присуство учесника из земаља цијелог Балкана показује растућу забринутост за ову економску пријетњу.

Одржавање конферениције о заштити интелектуалног власништва у Сарајеву спонзоришу Канцеларије за патенте и жигове САД /УСПИТО/ и БиХ /БПТО/ и Канцеларија за интелектуално власништво Велике Британије /УКИПО/.

Предавачи из УСПТО, УКИПО, БПТО и остали представници регионалних агенција надлежних за провођење закона, као и представници пословне заједнице подијелиће своја искуства посредством предметних студија и разговором о најбољим праксама за борбу против пиратерије, наводи се у саопштењу.

Амбасада САД сматра да крађа интелектуалног власништва гуши економски развој и спречава таленте да достигну пуни потенцијал, а његове посљедице се осјећају далеко изван граница појединих држава, што захтијева да владе заједнички раде на сузбијању ове растуће пријетње.

Ова конференција представља важан корак у борби против крађе интелектуалног власништва и уколико регион Балкана жели да достигне свој пуни економски потенцијал и постане глобално конкурентна, заштита интелектуалног власништва је од кључног значаја, оцјењено је у саопштењу Амбасаде САД у БиХ.

Свечано отварање конференција заказано је за 9.00 часова у сарајевском хотелу "Европа".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog