Svijet

Пронађен реп Ер Франсовог авиона

БРАЗИЛИЈА - Рониоци бразилске ратне морнарице пронашли су дио репа Ер Франсовог авиона који је прије недељу дана нестао током лета изнад Атлантског океана. Спасилачке екипе су до сада пронашле тијела 29 путника, као и друге дијелове олупине укључујући и сједишта из путничке кабине, јавља британски "Телеграф".


То је највећи и најважнији дио олупине који је до сада пронађен јер би могао да помогне у откривању "црних кутија" Ер Франсовог Ербаса, односно уређаја који биљеже техничке детаље лета као и комуникацију у пилотској кабини, пренио је ББЦ.

У "црним кутијама" постоји уређај који 30 дана шаље сигнал како би се олакшало њихово проналажење.

Американци су међувремену послали две направе како би бразилски рониоци убрзали потрагу за "црним кутијама", наводи ББЦ.

Спасилачке екипе су до сада пронашле тијела 29 путника, као и друге дијелове олупине укључујући и сједишта из путничке кабине. Тијела су пронађена на раздаљини од 75 километара од мјеста одакле је пилот последњи пут послао поруку бази, сигнализирајући на проблеме са електроником, наводи британски "Телеграф".

Пронађена тијела су бродом послата у Фернандо де Нороха, а потом и у Рекиф. Бразилски председник Луис Игњацио Лула рекао је да ће његова земља учинити све да и тијела осталих путника буду пронађена.

Бразилски стручњаци ће, како наводе медији, започети и процес идентификације погинулих путника. Они ће упоредити остатке њихових зуба са зубима њихових рођака.

Као узрок пада авиона наводи се квар на инструменту за мјерење брзине. У авиону Ер Франса који је нестао током лета из Рио Дежанеира за Париз налазило се 228 путника и чланова посаде.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog