Republika Srpska

Ступар иде у Микрофин?

Према незваничним информацијама до којих је дошао Фронтал.РС, бивши директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Бране Ступар, прелази у Микрофин.


Микрофин се бави микрокредитима, али однедавно и осигурањем. Према добро обавјештеним изворима, у последње вријеме Микрофин осигурање покушава да уђе у многе државне организације и фирме, захваљујући јаким везама које има преко министра Џомбића и осталих сувласника Микрофин осигурања, a који су веома блиски владајућем СНСД.

Бране Ступар је након оставке и изјавио за медије да то чини како би се "посветио изазовнијем послу ван јавног сектора", односно да је његова оставка услиједила "након разговора са премијером РС, Милорадом Додиком, и министром финансија, Александром Џомбићем".

Он је тада одлучно одбацио могућност, да то чини због политичких притисака. "Од једне компаније сам добио понуду, која је финансијски знатно повољнија и професионално изазовнија у односу на постојеће радно мјесто, због чега је нисам могао одбити", рекао је Ступар у приликом подношења оставке средином прошлог мјесеца.

Микрофин осигурање веома жестоко лобира за реформе сектора осигурања и реформу пензионог система, гдје виде своју велику шансу.

Наиме, највећи појединачни акционар Микрофин осигурања је Мишо Кузмановић, бивши власник СРЧ радија у Челинцу.

Многи су склони тврдити да иза тог удјела има и Џомбићевог интереса, али на сајту Микрофин осигурања нема информација о томе.

Директор Микрофин осигурања је Огњен Алексић из Челинца (у власништву има и породичну фирму Мермер Челинац), а занимљива је структура и осталих сувласника Микрофин осигурања: http://www.mikrofinosiguranje.com/o_nama/

Обзиром да је Ступар најавио да прелази на дупло већу плату, за очекивати је да ће сада зарађивати око 8.000 КМ, у нето износу.

То ће свакако добро доћи и буџету РС, јер ће се на име пореза и доприноса на плату Бране Ступара, у буџет и фондове сваки мјесец слијевати око 4.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog