Društvo

Караџић тражи од Холанђана податке о наоружавању Сребренице

ХАГ - Некадашњи предсједник Републике Српске, Радован Караџић, затражио је у писму Амбасади БиХ у Холандији податке о транспорту наоружања у Сребреницу у фебруару и априлу 1995. године.


У писму означеном датумом 2. јуна, Караџић тражи све биљешке, извјештаје или меморандуме са састанака представника власти БиХ и представника САД, Турске, појединаца или организација из САД на којима је разговарано о испорукама оружја у Тузлу у периоду од 1. јануара до 31. марта 1995. године.

Караџић у писму даље тражи информације о дистрибуцији наоружања или муниције из Тузле у Сребреницу или Жепу током фебруара и марта 1995. године, те податке о учешћу Армије БиХ у транспорту, дистрибуцији или заштити муниције или војне опреме у Тузли у том периоду.

Некадашњи предсједник РС, оптужен за геноцид, ратне злочине и злочине против човјечности, затражио је од власти БиХ да му омогуће разговоре са чланом Предсједништва БиХ Харисом Силајџићем, генералом Хасаном Садићем, бившим министром одбране Хасаном Ченгићем и бившим предсједником ФБиХ Ејупом Ганићем.

Караџић је у одвојеном писму Амбасади Јордана затражио податке о активностима "јорданских Босанаца" у БиХ од априла 1992. до августа 1995. године, те о испорукама оружја и војне опреме Бошљацима у истом периоду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog