Društvo

Љајић: Немогуће да постоје снимци Младића из 2008. године

БЕОГРАД - Шеф Савјета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да му се чини немогућим и невјероватним да постоје снимци Ратка Младић из 2008. године, како тврди Федерална телевизија, која је приказала аматерске снимке Младићевог кретања у задњих 12 година у Србији и Републици Српској.


Задњи снимак који је приказан, како се тврди у магазину "60 минута" ФТВ, навјероватније је настао крајем прошле године, а на њему се Младић грудва снијегом са супругом и снахом, али се теже креће уз помоћ штапа.

"Мени се чини да је просто немогуће да постоји снимак Младића из 2008. године. Вероватно да постоје ти снимци из ранијег периода, пре 2000.те и нешто после 2000. године. Али, да постоји снимак из 2008. године делује ми невероватним", рекао је Љајић.

Љајић је додао да му је тешко да коментарише снимке, јер их није ни видио и да ће се нешто детаљније моћи рећи након што снимци буду прегледани.

"У сваком случају, пре него што све видимо, комплетан материјал, тешко је дати неку прецизну оцену", истакао је Љајић.

Директор Канцеларије Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Душан Игњатовић рекао је за ФТВ да српске власти не знају гдје се Младић налази и да се то наводи и у задњем извјештају хашког тужиоца Сержа Брамерца.

"Што се тиче инсинуација да се он овде крије - он се не крије", каже Игњатовић.

Према његовим ријечима, Србија је Хагу до сада изручила два предсједника државе, три начелника генералштаба и друге особе и додао да се нада да ће се "и то са Младићем завршити".

"Не видим ниједан разлог да Младић буде заштићен, ако је Караџић ухапшен. Ми не знамо гдје се налази. Волели бисмо да знамо где се налази, јер би се одмах нашао у Хагу", нагласио је Игњатовић, и додао да Србија ради све што је у њеној моћи да ухапси Младића.

ФТВ објавила је аматерске снимке Младића настале, како тврди, у протеклих 12 година и то углавном у београдском насељу Кошутњак, на којима се види Младић са породицом, како се весели на свадби и дружи са пријатељима и родбином.

У Младићевом друштву појављују се оптужени за ратне злочине Момчило Перишић и Здравко Толимир, те некадашњи генерал Војске РС Манојло Миловановић.

Младић је, осим у Србији, снимљен и 2000. године на свадби свог бившег пратиоца у Источном Сарајеву у ресторану "Кула".

ФТВ синоћ је емитовала снимке Младића и његове породице у једној од касарни тадашње Војске Југославије, у којој је био смјештен, а гдје је шетао и играо стони тенис са пријатељем.

"Овдје је као у рају", говори Младић, обраћајући се супрузи док сједе испред касарне, а камера испред касарне биљежи и угравирану плочу са натписом "Барутана 1807"

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog