Društvo

Бања Лука: Шта све гледамо и слушамо овог љета

БАЊА ЛУКА - Бањолучане овог љета очекује богат културни, спортски и музички програм у граду, а мјесец јун посебно је богат културним програмом, али не заостају ни јул ни август, речено је у Туристичкој организацији Бање Луке.


У Бањој Луци ће бити одржани музички фестивали "Неофест", "Демофест", "Бањалука рок опен ер", "Екс-ју рокс фестивал", али и "Краткофил", концерт Ленија Кравица, "Љето на Врбасу", Фестивал пива "Бир Ленд", "Дукат фест", Бањолучки карневал и Бањолучки љетни фестивал.

Виши стручни сарадник Туристичке организације Бања Лука Младен Шукало изјавио је да су упркос финансијској кризи бањолучки фестивали "преживјели".

"Ове године немамо једино `Блиф`. Туристичкој организацији је у интересу да догађаја буде што више, јер ће привући туристе, посебно концерт Ленија Кравица и `Демофест`, и мислим да је у овој години више дешавања него икада", сматра Шукало.

Он је истакао да Туристичка организација Бања Лука ове године од 3. до 6. јула директно организује манифестацију "Козара етно", а "Љето на Врбасу" од 9. до 12. јула.

Шукало је рекао да се "Козара етно" организује пету годину и да ће бити одржана на три локације - у селу Пискавица, Градишки и у Бањој Луци, на тврђави Кастел.

Он је додао да ће од 10. до 12. јула бити ораганизовано "Љето на Врбасу".

"Радимо на томе да окупимо што већи број скакача с моста. Неизоставна ће бити трка дајацима и кајацима, а надамо се да ћемо организовати и балканско првенство", наласио је Шукало и додао да ће у оквиру ове манифестације бити и такмичење у кошарци за дјечаке и дјевојчице и фудбал, рукомет и одбојка на пијеску.

Он је подсјетио да је недавно одржано Свјетско првенство у рафтингу, одржано на ријеци Врбас, у многоме допринијело промоцији Бање Луке и ријеке Врбас.

Бања Лука ове године има нову значајну манифестацију - Фестивал пива, која се одржава у исто вријеме када и "Љето на Врбасу".

Из бањалучке агенције "Квин естрада", која с међународном маркетиншком агенцијом "Бренд ивент" из Београда организује фестивал, кажу да финализују програм и да ће бити и пива и музике за свачији укус.

Фестивал пива биће одржан од 10. до 12. јула на тврђави Кастел. Прво вече наступаће рок музичари, друго трубачи и пјевачи народне музике, а треће је намијењено љубитељима електронског звука - кажу у агенцији "Квин естрда" и подсјећају да је улаз на фестивал бесплатан, а да ће цијене пива бити промотивне.

Велики број туриста требало би да привуче и "Бања Лука рок опен ер", фестивал на којем су главне звијезде група "Јураја хип".

Организатори, из Концертне пословнице, кажу да ће у Бању Луку 17. и 18. јула доћи велики број Словенаца, али и других гостију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog