Društvo

Караџић тражи податке и од Хрватске!

ХАГ - Први предсједник Републике Српске, Радован Караџић, затражио је у писму Амбасади Хрватске у Хагу, информације о испоруци оружја авионом у Тузлу за коју се сумња да је извршена у фебруару 1995. године и напорима да се те активности прикрију.


У писму које је означено датумом 2. јуна, Караџић тражи све извјештаје, фотографије и биљешке о терету који је у Тузлу, како наводи, стигао авионом Ц-130 у фебруару и марту 1995. године.

Некадашњи предсједник РС, оптужен у Хагу за геноцид, ратне злочине и злочине против човјечности, тражи од Хрватске и биљешке о дистрибуцији овог оружја или муниције из Тузле у Сребреницу или Жепу у истом периоду.

Караџић очекује и информације о пресретнутим разговорима у периоду између 10. фебруара 1995. и 31. марта 1995. године у којима се расправља о допремању оружја и војне опреме у Тузлу, као и податке о ракетама дугог домета намијењеним БиХ, чију су инспекцију у Хрватској у августу и септембру 1995. године извршили, како каже, припадници особља САД.

Караџић наводи да су у разговорима о транспорту ових ракета учествовали представнци хрватске Владе, те амерички дипломата Ричард Холбрук и амбасадор Питер Галбрајт.

Некадашњи предсједник РС у одвојеном писму од Амбасаде Малезије у Хагу тражи информације о транспорту и продаји оружја, муниције или војне опреме босанским муслиманим у периоду од априла 1992. године до августа 1995. године од стране Владе Малезије или чланова УНПРОФОР-а из ове земље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog