Kultura

Бреговић у конкуренцији за Греми

БЕОГРАД - Композитор Горан Бреговић највероватније ће бити номинован за еминентну музичку награду „Греми" у категорији за најбољи савремени world music албум.


 Ако до номинације званично дође, Бреговић је веома озбиљан кандидат да ту награду заиста и добије. Његов нови албум „Алкохол" за америчко тржиште ексклузивно је објавила дискографска кућа „Универсал. Бреговић је засад суздржан и каже да жели да сачека да из Америке стигне и званична потврда ове вијести.

- Да, рекли су ми да бих требало да будем номинован за „Греми", али званична потврда још није стигла. Све ће се тачно знати почетком јесени када буду објелодањене номинације. Али ако заиста до тога дође, наравно да ће то бити изузетно и велико признање за мој рад. Мој албум „Алкохол" је први албум који је објављен у Америци и одмах је био пун погодак. Нисам могао ни да замислим бољи излазак на америчко тржиште - рекао је Бреговић.

Номинације за „Греми" биће званично објављене крајем јесени, а награде ће бити додијељене 31. јануара 2010. године у „Стејплес центру" у Лос Анђелесу.

Бреговић је јуче започео турнеју по Северној Америци у оквиру које ће одржати 10 концерата, а улазнице за његове наступе су распродате још пре два мјесеца.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog