Svijet

Нова убиства у Пакистану

ДЕРА ИСМАИЛ ХАН - Најмање седам људи је погинуло, а 50 рањено у експлозији бомбе на једној пијаци у граду Дера Исмаил Хан, на северозападу Пакистана, саопштили су данас званичници.


 

"Изгледа да је бомба подметнута. У овом тренутку имамо најмање седам мртвих и 50 рањених", изјавио је високи владин званичник у том граду Саид Мохсин Шах агенцији Ројтерс.

У одвојеном инциденту, такође на сјеверозападу Пакистана, погинула су најмање тројица талибанских екстремиста, у ракетном нападу у коме је, како се вјерује, учествовала америчка беспилотна летелица. Напад се догодио у Ладаху, у области Јужни Вазиристан, око 60 километара сјеверно од Ване, главног града те области и упоришта талибанског лидера Бајатулаха Мехсуда.

Пакистанске власти покренуле су прије више од мјесец дана офанзиву против талибана широм сјеверозапада земље, након што је амерички Представнички дом пристао да Пакистану пружи помоћ од око 1,5 милијарди долара годишње у наредних пет година.

Екстремисти су одговорили низом бомбашких напада у пакистанским градовима. У бомбашком нападу на хотел "Перл континентал" у Пешавару, 10. јуна, погинуло је 16 људи, међу којима српски држављанин Александар Воркапић, службеник Високог комесаријата УН за избеглице (УНХЦР).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog