Sport

Рукометаши пружили јак отпор Русима

ЧЕХОВ - Рукометаши Србије поражени су у Чехову од селекције Русије резултатом 35:31 (17:17), у осмом колу квалификација за Европско првенство 2010. године.


У другој утакмици осмог кола Друге групе Босна и Херцеговина је у гостима савладала Швајцарску 34:31. Два кола прије краја квалификација Русија је прва на табели са 14 бодова, три више од Србије и БиХ. Србија је на другом мјесту, због боље гол-разлике. Пласман на Европско првенство у Аустрији обезбједиће двије првопласиране репрезентације у групи.

Србија је фаворизованим Русима пружила изванредан отпор у првих 45 минута и имала три гола предности (24:21) у 40. минуту, али су у финишу Руси преузели контролу и обезбједили побједу, која их готово извјесно води на шампионат у Аустрији.

Селектор Јовица Цветковић био је веома задовољан игром Орлова.

„Изузетно сам задовољан приказаним на терену, иако је утакмица била практично за престиж домаћин је све урадио да нам отежа посао. Говорим о суботњем путовању од аеродрома до хотела, када смо растојање од 80 километара прешли за 4 сата. Носили смо се са противником скоро целу утакмицу и све у свему одиграли смо један веома добар меч".

Најефикаснији у Русији су били Иванов са 8 и Дибиров са 7 голова, колико је за Србију постигао Бојиновић.
Репрезентација Србије у сриједу дочекује Фарска Острва, а у последњем колу гостује у Италији 21. јуна.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog