Republika Srpska

Регион заједнички до инвестиција

ПОДГОРИЦА - Агенције за промоцију инвестиција из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Македоније и Албаније потписале су Меморандум о разумевању, према којем су се обавезале да размјењују информације и заједно промовишу улагања.


Директор црногорске Агенције за промоцију страних инвестиција Петар Ивановић оцијенио је да је потписивање Споразума веома важно, јер сви велики улагачи који желе да инвестирају у регион тај простор посматрају као цјелину, пренео је РТВ Црне Горе.

„Тешко да можете имати велике компаније из света које ће доћи само у једну земљу. Због тога је важно презентовати и размјењивати информације које агенције имају", навео је Ивановић.

Споразум предвиђа заједнички наступ у промовисању инвестиционих могућности, као и подстицању активности у вези са економском сарадњом.

Меморандумом је основана и Мрежа за сарадњу агенција за промоцију страних инвестиција југоисточне Европе.

Циљ је да се унаприједи сарадња између агенција за унапријеђење страних инвестиција, допринесе бољој промоцији инвестиционих могућности и изградњи људских и институционалних капацитета.

Агенција за унапређење страних инвестиција у Босни и Херцеговини предаваће у координацији рада мреже до краја марта наредне године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog