Sport

Куп конфедерација: Хет - трик Тореса

Јоханесбург - Јужна Африка и Ирак су отворили Куп конфедерација ремијем без голова - 0:0. Публика је на мјесту где ће бити играно Свјетско првенство нешто касније видјела више узбуђења - Шпанија је убедљиво савладала Нови Зеланд са 5:0.


 

У доста незанимљивој премијерној утакмици, нешто више узбуђења било је само у последњих десетак минута, када су оба тима пропустила неколико изгледних прилика. Задовољнији је Ирак, што је после меча и потврдио селектор Бора Милутиновић.

"Послије овог ремија имамо шансу за пласман у полуфинале. Мојим играчима није лако, јер ово ново такмичење за њих, а и нисмо имали времена за припреме", рекао је Милутиновић.

Најзаслужнији за то што домаћи нису освојили сва три бода у последњим тренуцима сусрета је играч Црвене звезде Бернард Паркер. Он је неспретном реакцијом на гол линији блокирао покушај Кагиша Дикгасоија, који је главом већ савладао голмана Ирака Мохамеда Касида.

У другој утакмици првог кола А групе Шпанија је очекивано декласирала Нови Зеланд са 5:0, уз хет-трик фантастичног Тореса (6, 14, 17) и голове Фабрегаса (24) и Виље (48). "Ел Нињо" је свој голгетерски посао завршио већ у 17. минуту утакмице, а затим је на старту другог уписао и асистенцију.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog