Društvo

Предсједник Хашког трибунала у посјети Сарајеву

ХАГ - Предсједник Хашког трибунала Патрик Робинсон боравиће данас и сутра у БиХ гдје ће се састати са члановима Предсједништва, високим представником Валентином Инцком и градоначелником Сарајева Алијом Бехменом.


Како је раније саопштено из Трибунала, предвиђена је и званична посјета Робинсона Суду БиХ и састанак са представницима удружења жртава рата.

Робинсон ће данас одржати уводно излагање на конференцији коју организује Међурегионални институт УН за истраживање злочина и правде (УНИЦРИ), на којој ће бити представљен превод "Приручника о развијеним судским праксама МКСЈ" на језике региона.

Посјетом Хрватској у петак Робинсон је почео прву званичну посјету државама насталим на подручју бивше Југославије током које ће до 17. јуна посјетити БиХ и Словенију, док се посјета Србији очекује наредних мјесеци.

Из Трибунала је најављено да ће Робинсон током посјете разговарати са представницима извршних власти, локалних правосудних органа и организација жртава рата о сарадњи држава са Хашким трибуналом, питањима у вези са насљеђем Суда у Хагу, као и о јачању капацитета националних правосуђа да воде предмете за ратне злочине.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog