Društvo

Споразум о привредној сарадњи Српске и Србије

БАЊА ЛУКА - Потпредсједници Владе Републике Српске Јасна Бркић и Владе Србије Млађан Динкић потписаће данас у Београду споразум о привредној сарадњи између Српске и Србије.


Потписивању споразума присуствоваће премијери РС Милорад Додик и Србије Мирко Цветковић, те потпредсједник "Фијат групе" Алфредо Алтавила.

У овом споразуму се истиче увјерење да ће се створити нова клима у међусобним економским односима, прије свега раст економске размјене и инвестиција, који су пресудан фактор економског реструктурисања, модернизације и повећања обима међусобне трговинске размјене.

У тексту споразума изражава се спремност да се преузму активности с циљем унапређења складног развоја привредних активности, као и проширивања сарадње у областима од заједничког интереса, укључујући и области које нису обухваћене овим споразумом, стварајући на тај начин оквир и повољно окружење засновано на једнакости, недискриминацији и равнотежи права и обавеза.

Потписнице споразума су одлучне да с тим циљем донесу прописе усмјерене ка хармонизацији мјера за отклањање негативних посљедица свјетске економске кризе.

Потврђена је и намјера да потписинице споразума активно учествују у процесу регионалне економске интеграције, те да спремно сарађују у изналажењу путева и начина да ојачају овај процес.

Потписивање споразума заказано је за 13.30 часова у Палати Србије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog