Svijet

Јапан уводи санкције Сјеверној Кореји

ТОКИО - Јапан ће увести нове санкције Сјеверној Кореји, укључујући забрану на сав извоз у ту земљу, као одговор на нуклеарну пробу Пјонгјанга, прошлог мјесеца, најављено је у Токију.


Лидер владајуће јапанске Либерално демократске партије Кенширо Мацунами је изјавио на партијском састанку, посвећеном спољној политици, да се нада да ће нове санкције дати резултате.

Посланици те партије најавили су да би јапанска влада могла да донесе одлуку о увођењу нових санкција које би укључиле забрану страним држављанима да поново уђу у Јапан уколико су прекршили постојеће санкције које се односе на трговину и финансијске трансакције са Сjеверном Корејом.

Очекује се, међутим, да ће нове санкције Токија бити ограниченог утицаја, имајући у виду да тренутни извоз Јапана у Северну Кореју није велики због санкција које су на снази, указала је агенција Ројтерс.

Одлука Јапана услиједила је пошто је Савјет безбједности Уједињених нација једногласно одобрио додатне санкцијe против Сјеверне Кореје, због последње нуклеарне пробе коју је та земља извела 25. маја, а које подразумијевају забрану трговинске размене и ембарго на испоруку оружја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog