Republika Srpska

За Коридор 10 још 600 милиона евра

ЛУКСЕМБУРГ - Потпредсједник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић изјавио је да је Европска инвестициона банка (ЕИБ), која је до сада у Србију уложила 1,4 милијарде евра, спремна да одобри 600 милиона евра за наставак изградње Коридора 10 кроз Србију.


„Договорили смо се о додатној подршци од читавих милијарду евра и то 600 милиона евра за изградњу Коридора 10 за најтеже деонице, оне јужне од Ниша до Димитровграда с једне стране, и од Лесковца до Прешева са друге стране", рекао је Ђелић.

Ђелић, који је у Луксембургу разговарао са предсједником ЕИБ-а Филипом Мејстатом, рекао је да је циљ да се тај зајам „договори" до октобра, када би био одобрен на управном одбору те банке.

„Са друге стране, на већ постојећих 250 милиона евра, ЕИБ је договорила додатних 100 милиона евра за подршку малим и средњим предузећима и подржала је наш предлог да део тог новца буде употребљен за подршку медијском сектору", додао је потпредсједник Владе Србије.

Ђелић је објаснио да би се обавезе медијског сектора према пословним банкама рефинансирале по много повољнијим условима ЕИБ-а и додао да ће то бити неке од кључних мјера за подршку медијима које ће Влада Србије усвојити током ове седмице.

Он је навео да је од предсједника ЕИБ-а добио подршку да се 150 милиона евра те банке издвоји за инвестирање у науку и образовање како би се омогућило да послије неколико деценија, дође до помака и у том „кључном сегменту нашег друштва".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog