Društvo

Усвојен закон о акцизама

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је усвојио Закон о акцизама БиХ, којим се предвиђа годишње повећање прихода у буџету БиХ за око 170 милиона КМ на основу акциза и око 120 милиона КМ на основу путарине.


Овим законом акциза на кутију цигарета повећава се за 15 фенинга, за килограм кафе за 50 фенинга, док се за гориво уводи посебна акциза од 10 фенинга по литру намијењених изградњи аутопутева.

Делегат Клуба српског народа Младен Иванић рекао је да нема ништа птотив овог закона, чак и да акцизе буду веће, али да је прије тога требало приступити смањењу ПДВ на основне животне намирнице, јер ће закон о акцизама проузроковати поскупљења.

Делегати су по хитном поступку усвојили Закон о измјенама и допунама Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода и Закон о измјенама и допунама Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ.

Овим законима спољни дуг Брчко дистрикта биће измириван на исти начин као и у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Овим законима се остварује могућност отварања посебног подрачуна у оквиру јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање БиХ за уплаћивање намјенских прихода од путарине у износу 10 фенинга по литру горива.

Закони су у директној вези са Законом о акцизама и њима се проводи договор о стендбај аранжману са БиХ.

Делегати су данас усвојили и Приједлог закона о парламентарном војном повјеренику БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog