Društvo

Двије особе повријеђенe на протестима у Сарајеву

САРАЈЕВО - Двије особе су повријеђене приликом покушаја насилног уласка демобилисаних бораца и ратних војних инвалида у зграду федералне Владе у Сарајеву, потврдио је портпарол Федералне управе полиције Роберт Цвртак.


"Обје особе, од којих је једна полицијски службеник, упућене су на љекарски преглед у Клинички центар Кошево. Надамо се да није ријеч о тежим повредама", рекао је Цвртак.

Он је навео да су Федерала управа полиције и Министарство унутрашњих послова Сарајевског кантона ангажовали око 300 полицијских службеника на обезбјеђењу протестног скупа демобилисаних бораца и ратних војних инвалида, који су се окупили пред зградом федералне Владе у Сарајеву.

"Ми смо законом обавезни да обезбјеђујемо све, а посебно скупове ове врсте, и ту ћемо бити све док буде постојала потреба да га полицијски службеници обезбјеђују", истакао је Цвртак.

Група демобилисаних бораца и ратих војних инвалида покушала је на силу да уђе у зграду Владе ФБиХ, испред које хиљаде ветерана протестује против увођења интервентног закона и смањења њихових накнада за десет одсто.

Јаке мјере обезбјеђење спријечиле су насртаје незадовољних ветерана, у инциденту је разбијен један прозор на згради, а остатак учесника протеста позива ову групу на смиривање ситуације.


Окупљени извукују пароле "доле Влада" и "лопови", а носе фотографије ратног муслиманског лидера Алије Изетбеговића.


Ветерани траже да се повуче или преради члан 4. Интервентног закона који је у парламентарној процедури, а предвиђа мјере штедње које су услов за добијање аранжмана са ММФ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog