Društvo

Вечерас донаторско вече за помоћ Високим Дечанима

БАЊА ЛУКА - У Бањoj Луци ће вечерас бити одржано донаторско вече у оквиру хуманитарне акције "За Дечане - за живот", гдје ће бити прикупљана средства за манастир Високи Дечани на Косову и Метохији.


Донаторско вече предвиђено је за 21.00 час у Културном центру Бански двор.

Акцију "За Дечане - за живот" организује Удружење грађана "Сва дјеца свијета" у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске и градом Бања Лука.

У оквиру ове акције, синоћ испред храма Христа Спаситеља представили су се дечански монаси са надалеко познатим византијским појањем.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да је град подржао ову хуманитарну акцију, јер је сувишно помињати значај такве једне акције.

У склопу акције у сриједу је у Музичком павиљону парка "Петар Кочић" отворена изложба цртежа ученика Основне школе "Младен Стојановић" из Лакташа, а отворен је и посебан жиро-рачун за акцију на који сви заинтересовани, позивајући хуманитарни број телефона 1415, могу уплатити једну КМ намијењену манастиру Високи Дечани и дјеци на Косову и Метохији.

Акција "За Дечане - за живот" званично је почела 5. јуна, приказивањем докуметарног филма "Вода" аутора Драгана Пајића у Дому културе у Лакташима.

Акција ће трајати до краја овог мјесеца, а у њу ће се укључити и спортисти 25. јуна, када ће бити организовано спортско дружење у улици Бана Милосављевића, гдје ће спортски клубови, сваки на свој начин, подржати акцију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog