Društvo

Одузимање некретина члановима Земунског клана

БЕОГРАД - Тужилаштво за организовани криминал у Србији наредне седмице покренуће поступак за одузимање парцела на мјесту некадашњег сједишта "земунског клана" у Шилеровој улици у Београду.


Тужилаштво је сакупило доказе о огромном богатству које су вође земунског клана Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум уложили у здање у Шилеровој.

Постоји тачан попис луксузних и веома скупоцјених ствари и материјала који су уграђени у три објекта у Шилеровој улици, Спасојевићеву кућу са приземљем и два спрата од 1.050 квадратних метара и подрумом исте величине, Луковићеву кућу од 265 квадрата, гостинску кућу од 160 квадратних метара, као и базен у дворишту 24,8 пута 12,4 метара.

Према незваничним процјенама, вође земунског клана су у виле уложили најмање осам милиона евра.

Почетком 1999. једино је постојала кућа Луковића у којој су живели њих двојица и Спасојевићева супруга и кћерка, а за друге двије куће били су постављени само темељи.

Градња је почела априла 1999, послије почетка бомбардовања, а Спасојевић и Луковић су наручили и добијали најквалитетније материјале. Плац се налази на површини од 40 пута 65 метара и био је опасан бедемом високим четири метра.

Oдредница "био", употребљава се из разлога што је након убиства премијера Србије, Зорана Ђинђића, Чедомир Јовановић наложио рушење објекта. Претпоставка је да је то учињено због скривања трагова, будући да је Јовановић био чест посјетитељ сједишта земунског клана у Шилеровој.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog