Kultura

Данас се затварају Краткофил и Неофест

БАЊА ЛУКА - Данас се у главном граду РС затварају два фестивала, Краткофил и Неофест, који се већ могу подичити релативном традиционалношћу и успјехом; што се не би могло рећи за многе друге. А да их има много, има.


Фестивал кратког метра, Краткофил, данас је осим редовних пројекција нудио и М:телов програм, односно најбоље кратке филмове снимљене мобилним телефоном.

Од 21:30, предвиђена је свечана церемонија затварања, која подразумијева проглашење побједника и додјела награда, те наступ Трибалица и концерт београдског састава Лира Вега.

Програм је планиран на Великој сцени НПРС, а концерт Лира Вега ће се одржати у Сити пабу, због најављене кише.

Неофест, који се одржава на први пут постављеном "Кула стејџу" у простору некадашњег кафеа "Кула" на тврђави Кастел, бањолучкој публици ће представити "Блек саунд бокс" емисије радија "Kастра, која наступом ди џеј Вудија и ди џеј Дауза слави пет година постојања.

Ту су и хипхопери из Београда: Вуду Попај, те Ајс Нигрутин и Тимбе. Због њихових текстова, чији садржаји препоручују родитељски надзор, неће бити допуштен улаз млађима од 16 година.

Око један сат иза поноћи, на сцени би се требао наћи Џонти Сраф (Jonty Skrufff), ди-џеј из Лондона, чиме би се завршио други и посљедњи дан Неофеста који је, и сам погођен кризом, за овогодишњи именитељ одабрао синтагму Неофест - Рецесија.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog