Republika Srpska

Фијат не мијења планове у Србији

БЕОГРАД - Директор предузећа "Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис рекао је да "Фијат" није прмијенио планове када је ријеч о Србији, без обзира на економску кризу.


"Ако се обавежемо на одређене активности, онда ћемо то и испунити. Вјерујте да немамо никакву намјеру да уништимо наш кредибилитет", рекао је Де Филипис, одговарајући на питање шта може да буде гаранција озбиљности италијанског аутомобилског гиганта на српском тржишту, ако није уплаћено договорених 200 милиона евра.

Он је нагласио да нису промијењени разлози због којих је "Фијату" интересантно улагање у Србију.

Наводећи да је производња аутомобила у Крагујевцу достигла ниво од 100 возила дневно, Де Филипис је нагласио да ће се она повећавати у складу са захтјевима купаца, чије је интересовање огромно.

Он је додао да ће "Фијат" испуити обавезе из уговора да се до 2012. године запосли 2.400 људи.

На питање колико је "Фијат" од доласка уложио у заједничко предузеће, не рачунајући два милиона евра за социјални програм, Де Филипис је рекао да су највећа инвестиција људи који су одређени да обучавају раднике.

"Тим од педесет људи овдје мјесецима помаже у производњи и вријеме које смо ту провели и знање које смо оставили највећа су инвестиција", рекао је Де Филипис.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog