Svijet

Холандија остаје руски партнер и поред кризе

АМСТЕРДАМ - Холандија ће остати један од најважнијих трговинских партнера Русије упркос економској кризи, изјавио је руски предсједник Дмитри Медведев на састанку са холандским бизнисменима.


"Наши економски односи изванредно се развијају посљедњих година. Довољно је рећи да је трговински промет 1999. године био 3,5 милијарди долара, а прошле године је износио 62 милијарде", рекао је Медведев.

Он је додао да ће ове године бити компликација, али да промет неће пасти ниско као прије 10 година и да ће Холандија остати међу главним трговинским партнерима Русије, заједно са Њемачком и Кином.

Медведев је посебно истакао сарадњу у областима као што су нафта и енергетски сектор, финансије, осигурање, транспорт, грађевинарство и информационе технологије и велики пројекат сахалин-2.

"Имамо велике пројекте са фирмама 'Кампина', 'Хејнекен' и многим другим партнерима и важна је финансијска сарадња која укључује формирање невладиног пензионог фонда", рекао је руски предсједник.

Медведев је истакао развој односа два региона и најавио јачање сарадње двије земље у области технологија, биотехнологије, нанотехнологије и информатике.

"Везе које постоје између индивидуалних компанија и региона у Холандији и Русији као што су Архангелск, Калуга, Мурманск, Новгород, Пенза, Самара, Саратов, Свердловск, Татарстан и Башкоторстан, су веома дубоке, а да не говоримо о нафтним и гасним регионима Јамал и Саха", рекао је Медведев.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog