Društvo

Крајишник на привременој слободи

ХАГ - Бивши предсједик Скупштине Републике Српске Момчило Крајишник данас ће из притвора Хашког трибунала бити пуштен на привремену слободу како би посјетио болесну мајку на Палама.


Крајишик ће данас допутовати на Пале, а у Хаг ће се вратити у четвртак, 25. јуна.

Судско вијеће Хашког трибунала одобрило је прошле недјеље Крајишников захтјев за привремено пуштање на слободу "из хуманитарних разлога", у трајању од три дана, како би посјетио тешко обољелу мајку и остатак блиске породице.

Вијеће је наложило да посјета у притворским условима не може да траје дуже од три дана, искључујући вријеме проведено у путу.

У свом захтјеву од 13. маја, Крајишник је приложио и гаранције Владе РС да ће се по окончању посјете вратити у притворску јединицу, гдје чека на одлуку у којој ће држави служити казну која му је у марту са 27 смањена на 20 година затвора.

Крајишник се сложио да на Палама све вријеме буде у притворским условима, да ноћу буде у тамошњем затвору, а да преко дана може да посјети своју мајку.

Трибунал је властима РС овим поводом наложио да обезбиједе да Крајишник буде под 24-часовном полицијском присмотром.

Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић рекла је данас Срни да ће Крајишник бити пуштен на привремену слободу када се заврши административна и техничка процедура.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog