Politika

Састанак Кузмановића са Јевгенијем Примаковом

МОСКВА - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић данас наставља посјету Москви, гдје ће разговарати са предсједником Трговинско-индустријске коморе Русије Јевгенијем Примаковом.


Након састанка, који је заказан за 12.00 часова, биће објављено саопштење из Бироа за односе са јавношћу предсједника РС.

Кузмановић је јуче, другог дана посјете, у својству предсједника Академије наука и умјетности РС (АНУРС), разговарао са директором Института за славистику Руске академије наука Константином Никифоровом и директором Центра за проучавање савремене балканске кризе при овом институту Јеленом Гусковом о могућностима за конкретизацију сарадње.

Предсједник РС одржао је предавање за сараднике Института за славистику Руске академије наука (РАН) о ситуацији у БиХ, њеном унутрашњем уређењу, положају и статусу РС, односу ентитета и државе.

Предсједник РС у понедјељак, 22. јуна, разговарао је са првим замјеником руског министра иностраних послова Владимиром Титовом, а током сусрета је указано на недопустивост једностраног притиска на руководство РС и покушаје ограничавања уставног статуса Српске, одређеног Дејтонским споразумом.

Кузмановић је у својству предсједника АНУРС првог дана посјете разговарао и са потпредсједником Руске академије наука (РАН) Александром Некипеловим, са којим је договорио сарадњу свих одјељења АНУРС-а са сродним институтима РАН-а с циљем научног повезивања и размјене стручне литературе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog