Politika

ПДП против ребаланса буџета града Бања Лука

БАЊА ЛУКА - Партија демократског прогреса сутра на сједници Скупштине града Бања Лука неће подржати ребаланс градског буџета у којем ће бити смањења давања социјалним категоријама, издавајања за борачко-инвалидску заштиту и предшколске установе.


Потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић најавио је да ће ПДП тражити да се реабалнс повуче из процедуре и боље припреми.

"Ребаланс буџета града Бања Лука је апсолутно неприпремљен докуменат који је сачињен без детаљене анализе и искључиво припремљен како би се прилагодио неким личним потребама људи који воде Град Бању Луку", истакао је Бореновић на данашњој конференцији за новинаре ПДП у Бањој Луци.

Бореновић је рекао да се у ребалансу буџета града Бања Лука помињу одређене ставке које третирају реалокације без одобрења Скупштине града Бања Лука што сматра да је "незаконито и рађено по личном нахођењу".

Он је рекао да се у ребалансу буџета града Бања Лука види колико је до сада било промашених пројеката и одлука, додајући да су приходи Бање Луке данас знатно мањи од планираних, што је посљедица лошег вођења града.

"Ребалансом буџета града Бања Лука иде се на смањење давања најтежим социјалним категоријама становништва , а да се остаје при неким пројектима који се константно годинама финансирају", рекао је Бореновић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog