Društvo

Нови систем контроле возила у РС

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској би до краја ове године требало да почне примјена интегралног информационог система за техничке прегледе, који онемогућава вожњу технички неисправних, а регистрованих аутомобила, изјавио је данас министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић.


"Ријеч је о примјени нових законских прописа и усаглашавања са стандардима земаља у окружењу и ЕУ у овој области", рекао је новинарима на презентацији овог система у Бањој Луци Чубриловић.

Он је истакао да овај систем подразумијева читав низ техничких ствари којима ће бити онемогућена вожња технички неисправних возила и додао да ће бити искључен утицај физичког лица или човјека који то ради.

Чубриловић је рекао да ће примјеном новог система у потпуности бити елиминисани они који нису регистровани за обављање послова техничког прегледа.

Он је додао да овај систем омогућава запошљавање 139 дипломираних инжењера машинства и саобраћаја, који ће радити као водитељи на станицама техничких прегледа.

Чубриловић је истакао да цијели систем надзире стручна институција, чији је носилац активности Машински факултет из Бање Луке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog