Društvo

Држава запечатила дио Легијине куће

БЕОГРАД - Представници Дирекције за управљање привремено одузетом имовином запечатили су данас дио куће на Цераку Милорада Улемека Легије, који му је привремено одузет рјешењем Специјалног суда од 1. јуна.


Представници Дирекције појавили су се у пратњи више десетина припадника полиције око 10.00 часова, док је печаћење куће завршено око 11.30 часова.

Други дио објекта, чије је одузимање затражено захтјевом Специјалног тужилаштва, остао је у посједу његове супруге Александре Ивановић и њихово двоје дјеце.

Специјално тужилаштво сумња да је Улемек кућу у Београду купио новцем од отмице Вука Бајрушевића, а ако Улемек у поступку за трајно одузимање имовине не буде доказао да је до куће дошао легалним путем, она ће трајно остати у посједу државе.

Улемеку се суди по Закону о одузимању имовине проистекле из кривичног дјела чија је примјена почела 1. марта.

На суђењу припадницима земунског клана, који су осуђени за бројна убиства, терористичке нападе и отмице, свједоци сарадници су сведочили да је од отмице Бајрушевића та криминална група узела откуп од 1,5 милиона њемачких марака, а да је Улемек за себе узео 500.000 марака.

Некадашњи комадант Јединице за специјалне операције Улемек, другостепено је осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића на 40 година затвора, колико и правоснажно за убиство Ивана Стамболића и покушај убиства Вука Драшковића у Будви.

Осуђен је другостепено на 40 година затвора и за убиство четири члана СПО и покушај убиства Драшковића на Ибарској магистрали, а максимална казна изречена му је и у првостепеном поступку против "земунског клана", у којем се и помиње случај "Бајрушевић".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog