Društvo

Влада РС: Учлањење БиХ у Агенцију за обновљиву енергију

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске данас је дала сагласност за учлањење БиХ у Међународну агенцију за обновљиву енергију, али и затражила да буду поштоване њене надлежности да води енергетску политику, као и надлежности Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.


Закључком, који је Влада усвојила на данашњој сједници, одређено је да ће се обавезе, дужности, сарадња, комуникација и информисање које проистичу из чланства и будући рад представника БиХ у Агенцији, спроводити, поштујући јасно утврђене надлежности Владе РС.

"Обавезе из чланства и будући рад представника БиХ, спроводиће се поштујући јасно утврђене надлежности Владе РС да води енергетску политику, као и надлежности Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, које се односе на координацију дјелатности и усклађивање планова ентиетских тијела власти и институција на међународном плану у подручју енергетике", наводи се у саопштењу из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Влада РС данас је одобрила Министарству породице, омладине и спорта 20.245 КМ за исплате Националних спротских признања РС, за првих шест мјесеци ове године.

На сједници је прихваћена и инфомрација о статусу "Поштанске штедионице РС", а Влада је задужила Министарство финансија и Фонд пензијско-инвалидског РС да, посредством Скупштине акционара Штедионице, донесу одлуке о покретању поступка ликвидације над овим предузећем.

На сједници је донесен и Правилник о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање и постављање државних службеника, којим се уређује поступак спровођења јавног конкурса и интерног огласа, избор кандидата за запошљавање и постављање, садржај и облик обрасца пријаве и друга питања у вези запошљавањем и постављањем државних службеника.

Влада РС је донијела одлуку о поступку и критеријумима контроле и процјене утицаја закона, других прописа и општих аката на увођење нових, измјену и укидање постојећих формалности, које оптерећују привредно пословање.

Одлуком је, између осталог, дефинисано да су обрађивачки прописа дужни да се брину о реалним могућностима примјене прописа, те да приликом њихове израде имају у виду административна оптерећења привредних субјеката која ће пропис изазвати приликом примјене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog