Sport

Куп конфедерација: Америка тестира Бразил

Јужна Африка - Репрезентација Бразила други је финалиста Купа Конфедерација који се одржава у замљи домаћину СП 2010. године.


Бразилци су послије много муке савладали домаћу селекцију Јужне Африке голом Данија Алвеша из слободног ударца два минута прије краја меча у Јоханезбургу. 'Кариоке' ће у финалу играти против репрезентације Сједињених Америчких Држава које су у сриједу приредили праву сензацију елиминисавши Шпанију са 2:0.

Десни бек Барселоне, Алвеш одлучио је да он шутира слободни ударац послије фаула Мокоене над Рамиресом у 88. минуту. Снажним фелш ударцем лопту је послао поред живог зида, а она је завршила у горњем десном углу гола «Бафане».

Бразилци су имали више шанси од «Бафана Бафане» али нису успјели да нађу рјешење за гол Куне и негове саиграче у одбрани. Међутим, ни Јужна Африка није остала дужна петоструким шампионима свијета. Неколико добрих шанси пропустили су Мокоена, Модисе и одлични Пиенар који је сјајно организовао игру своје репрезентације.

Уколико побиједи у финалу Бразил ће по трећи пут освојити Куп Конфедерација.

Финални меч између Бразила и САД-а на програму је у недељу 28. јуна у 20,30 часова. Прије тога Шпанија и Јужна Африка ће се састати у борби за треће место.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog