Društvo

МУП РС: Од почетка године више успјешних акција

БАЊА ЛУКА - У акцијама које је Министарство унутрашњих послова Републике Српске провело од почетка ове године, заплијењено је више од десет килограма хероина, идентификоване су четири криминалне групе, које су се бавиле злоупотребом дроге, те једна криминална група, која се бавила кривичним дјелима и фалсификовањем у области привредног и платног промета и здравља људи.


У саопштењу директора полиције МУП РС Уроша Пене, поводом свјетског Дана борбе против злоупотребе дроге, наведено је да су у акцији "Пирамида" ухапшена три лица и пронађено 10 килогрма и 130 грама хероина.

У акцији "Крајина" ухапшено седам лица, пронађено око 160 грама хероина, 44 грама кокаина, те војно наоружање.

У акцији "Транзит" ухапшена су два лица, пронађено 4,96 килограма марихуане, док су у акцији "Плантажа" ухапшена три лица и пронађено 578 комада стабљика индијске конопље.

Полиција је у акцији "Алкохол" ухапшено седам лица и одузета већа количина алкохолног пића, фалсификоване документације, пронађена илегална пунионица алкохола, додаје се у саопштењу.

Замјеник начелника Центра јавне безбједности Бања Лука Жељко Домазет је изнио податак да је у протеклом периоду ЦЈБ Бањалука доставио Окружном тужилаштву 39 извјештаја против 42 лица, за која се сумња да су се бавила злоупотребом опојних дрога.

"Поднијето је и 40 захтјева за покретање прекршајног поступка против 40 лица, због злоупотребе опојних дрога суду за прекршаје у Бањој Луци" рекао је Домазет и додао да радници овог центра превентивно и репресивно раде на сузбијању злоупотребе опојних дрога, поступајући у складу са одредбама кривичног и прекршајног закона.

У борби против наркоманије, која је један од највећих проблема даншњице, потребно је укључити све државне институције и невладине организације, које би могле превентивно дјеловати, као и локалне заједнице и грађане, чија је сарадња неопходна - порука је данашње конференције за новинаре представника МУП РС, невладиних организација и социјалних радник

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog