Društvo

Боравак Крајишника протекао по правилима

БАЊА ЛУКА - Привремени боравак на слободи бившег предсједника Народне скупштине Републике Српске Момчила Крајишика на Палама протекао је без икаквих проблема и у складу са правилима које је наложио Хашки трибунал, изјавио је данас министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.


"Немамо ни једну информацију да нешто није било у реду и да није у складу са правилима које је наложио Хашки трибунал", нагласио је Чађо новинарима у Бањој Луци.

Коментаришући привремени боравак Крајишника на Палама, Чађо је рекао да ово није први пут да је МУП РС дао допринос обезбјеђењу хашких оптуженика током боравка на привременој слободи, упркос изнова израженим сумњама у том погледу.

"МУП РС је увијек спреман да обавља своје послове у складу са законом и да докаже да је најбоља безбједносна агенција у БиХ", поручио је Чађо.

Крајишник је 22. јуна пуштен на привремену слободу из притвора Хашког трибунала да би посјетио болесну мајку на Палама.

Он би данас требало да се врати у притворску јединицу, гдје чека на одлуку у којој ће држави служити казну која му је у марту са 27 смањена на 20 година затвора.

У свом захтјеву од 13. маја Крајишник је приложио и гаранције Владе РС да ће се по окончању посјете вратити у притворску јединицу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog