Društvo

Савез демобилисаних бораца ФБиХ: Срушићемо Владу

САРАЈЕВО - Предсједник Савеза демобилисаних бораца Федерације БиХ Мехмед Шишић изјавио је да су представници удружења непријатно изненађени садржајем писма којег су власти БиХ упутиле ММФ, с циљем одобравања стенд бај аранжмана од 1,2 милијарде евра.


У том писму пише да ће власти до краја ове године ''елиминисати посебне бенефиције за незапослене демобилисане борце, тако што ће дозволити да истекне важење ове клаузуле''.

Осим тога, у писму које су послали предсједавајући Савјета министара БиХ, ентитетски премијери и њихови замјеници, наводи се да ће у ФБиХ до краја ове године ''бити уведен приходовни праг за остваривање права на социјална давања за цивилне инвалиде, цивилне жртве рата, ратне инвалиде и демобилисане борце...

"То је пад Владе! Уколико то уради, Влади је боље да сама оде него да их ми мијењамо'', поручио је Шишић.

Нагласивши да није видио писмо намјере, Шишић је изразио увјерење да Влада, како је навео, вара јавност и борачке категорије тако што им говори само дио истине.

Замјеник предсједника Савеза ратних војних инвалида ФБиХ Хусо Туцак изразио је незадовољство чланова ове организације и додао да први пут чује за приходовни праг.

"У понедјељак је Скупштина Савеза на коју смо позвали федералног премијера, предсједнике парламента и ресорног министра финансија, па ће они морати да објасне људима шта то значи'', рекао је Туцак.

Лист тврди да они на које се односе мјере Владе ФБиХ не знају још много тога, као на примјер да ће бити замрзнуто и усклађивање борачких и инвалидских накнада у односу на износ просјечне плате у ФБиХ, односно да ће све исплате бити смањене за 10 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog