Društvo

Савез слијепих РС: Слаба подршка друштва

БАЊА ЛУКА - Савез слијепих Републике Српске дочекује 28. јун - Дан слијепих РС у веома сложеним социјално-економским и материјалним приликама, уз успорен развој и недовољну подршку друштва, саопштено је из ове организације.


"Наши чланови данас живе обесправљени, са мало испољене друштвене бриге. Примјер таквог односа јесте и неусвајање закона о социјалној затити, којим би се донекле поправио изузетно тежак положај слијепих лица", наводи се у саопштењу.

Из Савеза су поручили да ће, без обзира на то, његови чланови наставити да побољшавају услове живота и рада слијепих и слабовидих лица кроз реализацију низа програмских циљева и задатака, путем којих настоје утицати на социјализацију и интеграцију слијепих лица и њихових организација у друштвену заједницу.

Савез слијепих РС инсистира да се кроз реформу социјалне заштите уведе право на додатак на сљепоћу, у складу са праксом у Европској унији.

Такође, чланови ове организације од надлежних органа на свим нивоима траже да се, кроз подршку програма у областима образовања, запошљавања и становања, обезбиједи снажнија подршка, како би се конкретно рјешавали проблеми слијепих и слабовидих лица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog