Društvo

Конференција беба у 12 општина Српске

БАЊА ЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Проко Драгосављевић поручио је поводом Конференције беба, која се одржава у 12 општина Српске, да треба више манифестација које подстичу наталитет, јер, како је рекао, није држава земља, већ народ.


"У Српској требамо слати поруке да треба да се рађа више беба, јер само тако можемо постицати наталитет. Циљ конференције јесте да се јавност упозна са неповољном демографском сликом у РС, али, истовремено, и мотивише што већи број органзација и установа да подрже њено одржавање", изјавио је Драгосављевић.

Он је подсјетио да грађани Српске свој допринос Конференцији могу да дају позивајући хуманитарни број телефона 1458, који је активиран од 26. јуна до данас, те да на тај начин обезбиједе значајна средства за бебе рођене 28. јуна.

Драгосављевић је нагласио да ће одређена средства обезбиједити и други донатори, као и Министарство породице, омладине и спорта РС.

Он је подсјетио да је прошле године свака од 37 беба рођених 28. јуна добила око 1.200 КМ, изразивши очекивање да ће тај износ ове године бити и већи.

Драгосављевић је подсјетио да је Конфенција беба, која је данас традиционална манифестација, основана на иницијативу Удружења породица са Пала.

"Прошле године Конференција је одржана у шест општина, а ове у 12, тако да практично постаје покрет, јер сваке године све више и више постаје популарна", рекао је Драгосављевић.

На градским трговима и парковима данас је уприличен пригодан програм за родитеље и дјецу који креирају сами организатори, а бираће се и "трочлано предсједништво беба".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog