Društvo

Цетиње: Расписан конкурс за упис на Богословију

ЦЕТИЊЕ - Цетињска Богословија "Свети Петар Цетињски" расписала је данас конкурс за упис ученика у први разред, а заинтересовани молбе за пријем треба да поднесу надлежном архијереју, преко претпостављеног парохијског свештеника.


Пријемни испит за кандидате из Православне Мистрополије црногорско-приморске биће одржан 4. јула у просторијама Митрополије на Цетињу.

Заинтересовани кандидати не смију бити старији од 18 година и ожењени, морају бити душевно и тјелесно здрави и имати развијен слух и глас за појање.

Кандидати морају имати основно знање катихизиса и познавати Господње и Богородичине празнике, завршену основну школу са најмање добрим успјехом и примјерним владањем.

Уз молбу, кандидати треба да приложе оригинални извод из матичне књиге крштених, свједочанство о завршеној основној школи са књижицом и љекарско увјерење да су душевно и тјелесно здрави.

Неопходно је доставити и увјерење надлежног парохијског свештеника о владању и подобности за свештенички чин, да кандидат није ожењен, као и писмени пристанак родитеља, односно старатеља да кандидат може учити богословију.

Неопходно је доставити и потврду родитеља, односно старатеља, која је овјерена код надлежног парохијског свештеника, да ће мјесечно уплаћивати допринос за издржавање кандидата у интернату школе.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog