Društvo

Оружани сукоб у Тузли: Седам рањених

ТУЗЛА - У Тузли је дошло до оружаног обрачуна присталица ратног комаданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића и Тасима Кучевића, који је осуђен на 12 година затвора за организовани криминал, јавили су федерални медији.


У пуцњави, која се догодила нешто послије поноћи на паркингу у центру Тузле, учествовало је десетак особа, а незванично се сазнаје да их је рањено седам, док је оштећено више возила.

Федерални медији преносе да су љекарску помоћ затражили Бериз Кабиловић и особа чији су иницијали З.К.

Сукоб је десетак минута иза поноћи почео у дискотеци "Рома", чији је власник Асим Кучевић, брат Тасима Кучевића, одакле су његови учесници сукоба, а завршио је пуцњавом на педесетак метара удаљеном паркингу.

Полиција је привела Кабиловићевог брата Сеада, који ће након саслушања бити задржан у притвору 24 часа, а Тужилаштво би сутра требало да одлучи о притвору.

Неки од учесника у овој пуцњави су, бјежећи након догађаја, доживјели саобраћајну несрећу у насељу Тојшићи у општини Калесија, у којој су четири особе повријеђене.

Бериз Кабиловић и његова група блиски су Насеру Орићу, који је у сукобу са Кучевићима.

Кучевићи су блиски Мерседу Хаџићу, који је у сарајевском клубу "Инкогнито" ранио Орићевог пратиоца Фатмира Мујаја и од тада је у бијегу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog