Društvo

Прекинут успон планинара на Маглић

БИЈЕЉИНА - Чланови Планинарско-еколошког друштва ''Мајевица'' из Бијељине учествовали су у традиционалном Видовданском окупљању планинара на Трновачком језеру испод највишег врха у БиХ - Маглића.


Предсједник овог друштва Небојша Зорић рекао је Срни да су планинари, на захтјев Граничне полиције Црне Горе, морали да напусте камп код Трновачког језера зато што организатори окупљања Планинарски савез Републике Српске и Планинарско друштво ''Зеленгора'' из Фоче нису на вријеме обавијестили надлежне у Црној Гори да ће на територији њихове државе бити организован планинарски камп.

''Упркос томе, око 300 планинара са простора бивше Југославије и из више земаља Европе, провело је пријатно вече у петак, 26. јуна и сутрадан напустило простор црногорске државе", истакао је Зорић.

Укупно 26 планинара из Бијељине стигло је до Трновачког језера 26. јуна ујутро и овај локалитет напустило у суботу, 27. јуна, за када је био планинаран успон на Маглић који се налази на 2 386 метара надморске висине.

Зорић је нагласио да су планинари из Бијељине, Бањалуке и Фоче у суботу наставили дружење у Планинарском дому "Забрана" изнад Фоче и јуче се вратили кући.

Планинарско-еколошко друштво ''Мајевица'' из Бијељине основано је 1988. године, има 65 чланова и око 150 пријатеља друштва.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog