Društvo

Нови Сад: Ухапшен одбјегли робијаш из БиХ

НОВИ САД - Одбјегли робијаш из БиХ Миодраг Вујадиновић (28) ухапшен је у Новом Саду у ноћи између суботе и недјеље, 27. на 28. јуни, гдје се скривао код својих јатака стално мијењајући идентитет.


Дежурни истражни судија у Новом Саду Нада Коларски одредила је, послије саслушања, екстрадициони притвор Вујадиновићу до изручења властима у БиХ.

Вујадиновић, који је рођен у Сребреници, приликом хапшења није имао код себе личне документе, али је касније истрага утврдила његов идентитет.

За Вујадиновићем је била расписана Интерполова потјерница, мнакон што је крајем прошле године успио да побјегне из једног затвора у БиХ, користећи дозвољени викенд за излазак у град.

Он је осуђен на вишегодишњу затворску казну због бруталног убиства које је починио у Сребреници 2001. године. Миодраг Вујадиновић је рафалом из аутоматске пушке, послије краће препирке, изрешетао познаника и суграђанина Зорана Кикановића у сребреничком парку наочиглед два његова пријатеља.

Послије бјекства из затвора он се тајним каналима пребацио у Србију, а потом обрео у Новом Саду, гдје се скривао код јатака.ја ратовања".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog