Društvo

Десертификовани полицајци траже састанак са званичницима

БАЊА ЛУКА - Представници Удружења десертификованих полицајаца Републике Српске затражили су пријем код највиших званичника Српске ради рјешавања њихових проблема и радног статуса десертификованих и несертификованих полицајаца Министарства унутрашњих послова РС.


"Удружење апелује на најодговорније представнике власти РС да својим ангажовањем крајње озбиљно допринесу коначном рјешењу овог проблема који полако прелази у агонију оштећених бивших припадника МУП РС и њихових породица", наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Удружења Драго Смиљанић.

Представници Удружења десертификованих полицајаца РС напомињу да једино у Српској није донесен Закон о полицијским службеницима у коме би била имплементирана Предсједничка изјава Савјета безбједности УН.

Удружење подсјећа да је од ИПТФ, УН и МУП РС око 85 полицајаца 2002. године добило отказ без права на жалбу према ИПТФ, чиме су битно угрожена њихова основна људска права.

У периоду послије 2005. године услиједило је више аката и закључака Парламентарне скупштине БиХ, Савјета министара БиХ, Венецијанске комисије, комесара ЕУ за људска права и крунски акт - Предсједничка изјава Савјета безбједности УН од 30. априла 2007. године, којом је наложено властима БиХ да преузму одговорност за рјешавање, односно рехабилтацију незаконито десертификованих полицајаца у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog