Društvo

Давидовић: Ускоро извјештај o Свјетском првенству у рафтингу

БАЊА ЛУКА - Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић рекао је да је Свјетско првенство у рафтингу најважнији спортски догађај послије Зимских олимпијских игара у Сарајеву и најавио да ће сви показатељи Свјетског првенства бити предочени ускоро на посљедњој сједници Организационог одбора, када ће уз присуство медија бити поднесен потпун извјештај.

"Тада ће се подвући црта и тиме се завршава Свјетско првенство, а не оним даном када је завршено", рекао је Давидовић новинарима данас у Бањој Луци.

Он је истакао да није лако добити организацију свјетског првенства у неком спорту, а да су конкуренти за организацију Свјетског првенства у рафтингу били Аустралија, Нови Зеланд и Филипини.

Давидовић је подсјетио да је на Свјетском првенству у рафтингу учествовало 35 земаља и 65 тимова, те да је организација ове спортске манифестације добила највише оцјене.

Он је подсјетио да је Скупштина града Бања Лука донијела одлуку да се сва инфраструктура изграђена подршког града за потребе Свјетског првенства у рафтингу преда на употребу Туристичкој организацији Бања Лука (ТОБЛ).

"То је имовина града. Она ће бити пописана и предана ТОБЛ јер је логично да о тој инфраструктури даље брине Туристичка организација коју је основао град Бања Лука ради развоја туризма", рекао је Давидовић.

Он је истакао да ће ТОБЛ бити обавезна да ту инфраструктуру одржава и користи је у сврху промоције туризма са различитим факторима.

Свјетско првенство у рафтингу одржано је у Бањој Луци од 17. до 24. маја у организацији Рафтинг клуба "Кањон", и уз подршку Владе РС, града Бање Луке, Савјета министара БиХ, Европске комисије и спонзора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog