Društvo

Ћургуз: Лажни борци ВРС наносе вишемилионску штету

БАЊА ЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске, Пантелија Ђургуз, изјавио је, како је у овом тренутку тешко рећи колико људи незаконито има статус борца, али да је очигледно да има злоупотреба које буџету РС чине вишемилионску штету.


"Има пуно злоупотреба, и зато смо се одлучили за једнообразан приступ односно основање једне централне комисије за ревизију у свим локалним заједницама која ће бити под директном контролом Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, уз нашу логистику'', рекао је Ћургуз.

Ћургуз је истакао да ће бити преконтролисани сви предмети без изузетка, од Новог Града до Требиња и тачно установити како је ко остварио статус борца.

"Тачно ће бити установљено како је Пантелија Ћургуз остварио право борца прве или инвалидност пете категорије. У мом досијеу мора бити документација којом сам ја то право остварио. У све досијее ће се завирити и поспремити стање. Другачије не може'', поручио је Ђургуз.

Он је навео да очекује отпоре и покушаје разводњавања, због чега је у претходним ревизијама било мало резултата, али да ће се овога пута истрајати у утврђивању тачних података.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog